Zpět na články

Probuďte se po zimě a objevte jarní pěnu pro péči o tělo

Začátek jara a slunečné dny mnohé z nás probouzejí ze zimní letargie. Míra síly roste, množství energie se zvyšuje, ale najednou se ukazuje, že pleti a vlasům po pár měsících zimního spánku se moc nedaří. Je tedy čas na pořádek! Dbejte na systematickou péči, správnou rutinu a sáhněte po lehčí kosmetice, ideální na jaro. Po čem? Dnes vám poradíme, jak pečovat o zdravý a zářivý vzhled pokožky těla.

Zdá se, že zima často nekončí nebo trvá alespoň několikrát déle, než naznačují stránky kalendáře. Nedostatek slunce, nedostatek sněhu, krátký den a těžká peřina z šedých mraků vás dokáže unavit a účinně snížit hladinu životní energie. Toto roční období je často výzvou pro vitalitu, ale nejen – je to také náročné období pro obličej, tělo a vlasy. Pokožku a vlasy vystavujeme velmi častým změnám teplot a příliš suchému vzduchu v místnostech. Pravidelně je také vystavujeme větru, mrazu, dešti a sněhu. Často se příliš málo pohybujeme, trávíme příliš málo času venku a jíme méně zdravé potraviny. To vše znamená, že po pár měsících je pokožka v mnohem slabším stavu. Pak potřebuje něhu, pozornost a péči a první záblesky jarního slunce jsou ideální čas se o ni postarat.

Jarní péče o tělo: peeling

Zásady jarní péče o pleť by měly zohledňovat jak zlepšení jejího zdraví a pohody, tak i vzhledu – vždyť doba dekoltů, šatů a šortek se rychle blíží. Péče o pleť po zimě zahrnuje především peeling, hydrataci a výživu.

Tělové peelingy jsou podporou při realizaci (nebo spíše - systematické realizaci) mise číslo jedna. Mechanický peeling přináší pokožce mnoho výhod: od exfoliace odumřelé epidermis, přes okysličení pokožky a odstranění toxinů z těla až po dodání pevnosti, hladkosti a hebkosti těla. Je to také skvělý způsob, jak vyčistit pleť a zajistit rovnoměrný tón pleti. Peeling provádějte jednou až dvakrát týdně.

Pamatujte, že pravidelnost je mnohem účinnější než občasné nárazy. Neskromně si myslíme (máme také spoustu důkazů, které to dokazují), že s našimi peelingy je mnohem snazší být pravidelný, protože každý z nich zanechává pokožku hluboce hydratovanou a neuvěřitelně dobře voní. Máme tipy pro milovníky různých vůní: jahody, rozmarýnu, růže, máty, skořice, levandule, švestky nebo eukalyptu. Přípravky jsou účinné, až po okraj naplněné živinami a balené ve skleněných nádobách. Každý z přípravků pleť dokonale vyčistí a na citlivou pleť lze s úspěchem aplikovat cukrové peelingy. Je absolutní nezbytností ve vaší jarní make-up taštičce. Pokud vás téma zajímá a chcete se dozvědět více o neocenitelné roli peelingů, podívejte se na článek o rozdílech mezi cukrovým a solným peelingem.

Nejlepší jarní kosmetika pro každodenní péči o pleť: hydratace

A co mise číslo dvě, tedy hydratace a výživa? I zde přicházíme s hotovým receptem. Na palubě máme tři druhy tělových přípravků: promašťující másla, která zklidňují velmi suchou pokožku, nadýchané, lehké, vyživující tělové pěny a okamžitě se vstřebávající oleje. Dnes vám chceme říci něco více o posledních dvou produktech.

Nadýchané tělové pěny

Péči o pleť se vyplatí přizpůsobit ročnímu období, povětrnostním podmínkám a souvisejícím výzvám. V zimě dobře fungují bohaté receptury, jejichž úkolem je vytvořit na pokožce jemný film, který chrání před chladem, suchem a různými nepříznivými vnějšími faktory. S příchodem jara máme chuť na pár měsíců odložit těžká mazadla (kromě bambuckého másla, po kterém se za různých okolností vyplatí sáhnout po celý rok) a sáhnout po lehkých přípravcích, ale zároveň se nevzdávat pořádných hydrataci a regeneraci pokožky. Zde přichází na pomoc naše tělové pěny. Když jsme vytvořili první pěnu, překypovali jsme pýchou. A protože byla velmi vřele přijata, postarali jsme se pro ní o tu správnou společnost a v tuto chvíli máme na palubě až čtyři takové produkty. Každá z nich má nádhernou, až návykovou texturu připomínající šlehačku. Při kontaktu s teplou pokožkou se přípravek mění na olej, který se dobře roztírá a rychle vstřebává. Jarní péče s každou z nich je účinnější a mnohem příjemnější.

Jarní tělová pěna

Když už jsme u jara, nejprve se seznamte s tělovou pěnou Jaro. Její receptura se skládá z přírodních účinných látek a surovin prospěšných pro pokožku. Základem produktu je bambucké máslo, kakaové máslo a oleje: kokosový, slunečnicový, avokádový a hroznový. Toto složení zaručuje přítomnost cenných vitamínů, mastných kyselin a polyfenolů. Pěna pečuje o udržení přiměřené úrovně hydratace pokožky, její výživu a regeneraci. Dále ji chrání před působením volných radikálů a pronikáním škodlivých látek z okolí a zpomaluje proces stárnutí. Kosmetika zklidňuje a zjemňuje pokožku a obnovuje její přirozenou barvu a poskytuje zdravý vzhled. Esenciální oleje obsažené v pěně zlepšují elasticitu pokožky, podporují ji v boji proti celulitidě, zklidňují záněty a pomáhají v péči o aknózní pleť. Kromě toho jsou zodpovědné za jemnou vůni, ve které několik různých akordů tvoří zajímavou, příjemnou kompozici. Esenciální olej ze zeleného citronu a bergamotový esenciální olej přinášejí povznášející, energizující tóny, esenciální olej z růžového dřeva dodává trochu sladkosti, zatímco jalovcový esenciální olej má dřevité kořenité aroma, které dodává vůni hloubku. Tato nádherná kosmetika se světlem mraků je ideální pro jarní rituály krásy.

Pěny s různými vůněmi

A pokud se vám líbí samotný koncept produktu, jeho konzistence a dobré složení, ale vůně není tak úplně váš šálek čaje, máte na výběr tři další pěny. Tělová pěna Jahoda a verbena je založena na bambuckém másle, kokosovém oleji, sladkém mandlovém oleji, oleji z meruňkových jader a oleji z jahodových semínek, díky nimž přípravek hydratuje, vyživuje a vyhlazuje pokožku a také zklidňuje záněty. Na jaro a léto je jako stvořená, protože má sladkou a osvěžující vůni, za kterou jsou zodpovědné silice z verbeny a vanilky. Pro příznivce pikantnějších tónů doporučujeme tělovou pěnu Konopí a pomeranč a tělovou pěnu Skořice a vanilka - známe ty, kteří po nich sáhnou po celý rok, nejen na podzim. První z kosmetiky obsahuje bambucké máslo, konopný olej, lněný olej, arganový olej a kokosový olej a za energickou a hřejivou vůni jsou zodpovědné esenciální oleje: pomeranč, mandarinka a zázvor. Druhá z pěn voní pikantně, díky esenciálním olejům ze skořice a vanilky. Její výživné, hydratační a zjemňující vlastnosti zajišťuje bambucké máslo, kokosový olej, jojobový olej, lněný olej a řepkový olej. Vyberte si aroma, které je vám nejbližší a pečujte o zdraví své pokožky a její zářivý vzhled.

Super lehké tělové oleje

Pro lidi, kteří nemají rádi tuhou kosmetiku, ale preferují tekuté formule, máme superlehké tělové oleje. Efektivní, pohodlné použití a jak voní! V rámci jarní péče o pleť nejlépe poslouží olej Neroli a Mandarinka – jeho aroma osvěžuje, dodává energii a stimuluje. Dokonale ladí s tímto ročním obdobím, kdy najednou chcete víc a hlava i tělo touží jednat. Svěže a svěže voní i náš nový produkt: Olej Citronový eucalyptus. Esenciální oleje obsažené v názvu – citronový eukalyptus a citron – vám navodí dobrou náladu a jejich vůně zůstane na pokožce po mnoho hodin.

Pokud dáváte přednost klidnějším a mírnějším vůním, pravděpodobně se vám bude více líbit levandulový a ylangový olej. Voní svěže, květinově, jemně. Uklidňuje, zklidňuje a pomáhá uvolnit napětí nahromaděné v těle. Na druhou stranu Švestkový a vanilkový olej vás zahalí hřejivými, sladkými tóny, mezi kterými zkušené nosy vycítí akordy vanilky a marcipánu. Oleje nazýváme superlehké, protože mají složení, které je na jednu stranu bohaté a velmi výživné, a na druhou stranu – nezanechává na pokožce mastnou vrstvu a kosmetiku velmi rychle vstřebává. Všechny varianty tohoto produktu jsou založeny na cenných olejích, které komplexně pečují o pokožku a dodávají jí lesk. V nich najdete např. frakcionovaný kokosový olej, olej ze sladkých mandlí a jojobový olej a - v závislosti na verzi - hroznový olej, olej z melounových semínek, olej ze švestkových semínek, habešský olej a buriti olej. Je velmi výživný a prostě skvělý.

Jarní detox pokožky – co jiného můžete dělat?

Pokožce a pohodě na začátku jara pomohou i masáže. Nejen, že jsou příjemné, uvolňují, snižují stres a únavu, ale také blahodárně působí na organismus. Stimulují oběhový systém, díky čemuž vyživují a regenerují tkáně. Podporují proces očisty těla, zlepšují pevnost pokožky a snižují viditelnost celulitidy a také zvyšují obranyschopnost organismu, což je důležité zejména na přelomu zimy a jara, protože sklon k chytání infekcí se často zvyšuje (naštěstí u mnoha jim stačí domácí prostředky, aby se dostali zpět do formy). Pokud míváte záda lehce zanícená – můžete je jednou až dvakrát denně otřít antibakteriálním tonikem na aknózní pleť. Na masáž těla zase vždy doporučujeme naši smyslnou sérii Láska.

Kromě zvýšené péče o tělo a obličej se také starejte o další oblasti a návyky. Přejděte na lehčí stravu bohatou na živiny s dostatkem zeleniny, ovoce a celozrnných výrobků. Omezte množství kávy, pijte hodně vody a bylinných čajů. Využijte slunce na maximum a dopřejte svému tělu outdoorové aktivity. To je čas, kdy můžete otřít prach z kola, kolečkových bruslí nebo koloběžky a dát si větší dávku pohybu. Před vystavením obličeje slunci si jej nezapomeňte namazat opalovacím krémem, aby se později nemusel potýkat s podrážděním a předčasným stárnutím.

Pečujte o svou pleť, tělo i mysl a užijte si jaro co nejvíce!