Zpět na články

Jak se používá tuhý šampón nebo tuhé mýdlo?

Tuhé mycí prostředky jsou používány už velmi dlouho. Ekologické, tradiční mýdlo, kterému byly věrné naše babičky, je naprostým průkopníkem mezi pečujícími produkty typu zero waste. Nyní je čas na relativně nový vynález, tuhý šampon. Jak používat tuhý šampon, abyste získali svěží vlasy a ulevili pokožce hlavy od přebytečného mazu a podráždění? A ještě něco - jak používat tuhý kondicionér? Směle čtěte dál.'

Tuhý šampon – fakta a mýty

Pojďme si shrnout nejčastější mýty o tuhých šamponech:

  1.       MÝT: Vlasy po umytí tuhým šamponem jsou mastné a zplihlé. FAKT: Pokud si je důkladně vyčistíte a vlasy před mytím rozčešete, tyto problémy mít nebudete. Pěnu rovnoměrně rozetřete mezi prameny tak, aby povrchově aktivní látky smyly veškeré nečistoty, jako je prach, pyl stromů a květin nebo přebytečný kožní maz.
  2.       MÝT: Tuhý šampon vlasy vysušuje. FAKT: Správně vyvinutá receptura tuhého šamponu obsahuje výživné látky (jako jsou oleje a másla), které se starají o strukturu vlasů, a neinvazivní mycí prostředky, díky nimž je mytí šetrné a účinné.
  3.       MÝT: Tradiční šampon lépe pění. FAKT: Tuhé šampony po namočení a rozetření v rukou vytvoří bohatou pěnu, která není v žádném případě horší než pěna tekutých přípravků. Mohou za to ingredience jako Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Coco Sulfate nebo Sodium Lauryl Sulfate - poslední uvedený v produktech této značky nenajdete, protože může být dost dráždivý.

Dobře, ale proč se vlastně vzdávat tekutého šamponu? Odpověď najdete ve sloganu: péče o vlasy v duchu zero waste. Na rozdíl od tradičního šamponu v lahvičce je tuhý šampon nejčastěji balen do papíru a kartonové krabičky, nebo dokonce jen kartonové krabičky. Jedná se o objektivně ekologičtější variantu – papír se rozloží během několika týdnů (za předpokladu, že nebude dále upravován), a plast několik set až dokonce tisíc let (!).

Tuhý šampon je také vhodnou alternativou pro lidi, kteří rádi cestují. Nepočítá se jako tekutiny, takže si ho můžete bez obav přibalit do příručního zavazadla. Šampon ve tvaru kostky je malý a snadno se vejde do kosmetické taštičky.

Jaký druh tuhého šamponu si vybrat pro sebe?

Záleží na typu vlasů a citlivosti pokožky hlavy. Na trhu jsou dostupné tuhé šampony, ve kterých hrají hlavní roli silné mycí prostředky, jako je SLS. Mnoha citlivým lidem mohou podráždit pokožku hlavy.

Před nákupem produktu stojí za zvážení, zda máte vlasy suché nebo mastné, normální nebo lámavé, dlouhé nebo krátké, rovné nebo kudrnaté. Podle toho určíte, jaké potřeby by měl váš tuhý šampon splňovat (hydratace? regenerace? nebo možná vyhlazení?). Doporučujeme přečíst si článek Tuhý šampon – pro normální, suché a mastné vlasy”, díky kterému lépe pochopíte, jak si vybrat tu správnou recepturu pro váš typ vlasů.

Univerzální tuhý šampon od značky „Cztery Szpaki” je určen pro všechny typy vlasů.  Pohodlné, že? Pyšní se přírodním, veganským složením (najdete v něm mimo jiné ochranné bambucké máslo, zklidňující ricinový olej, lesklý inulin a červený jíl, který reguluje vylučování kožního mazu) a osvěžující citrusovou vůní odvozenou z esenciálních olejů. Udělá z mytí vlasů příjemný rituál.

Máte pocit, že máte velmi jemnou pokožku hlavy? Vyberte si přírodní tuhý šampon, který nedráždí pokožku hlavy a je plný cenných živin, jako je Jemný tuhý šampon. Obsahuje protizánětlivý modrý jíl, dále kakaové, bambucké a cupuacu máslo, díky čemuž udržuje správnou úroveň hydratace vlasů po celý den.

Náš Regenerační tuhý šampón To je zase nabídka pro milovníky eukalyptového aroma, hladkých, lesklých vlasů a pravidelné kondicionování. Zvláštní pozornost je třeba věnovat zelenému jílu, který účinně odstraňuje nečistoty, zklidňujícímu D-Panthenolu, regeneračnímu skvalanu a oleji z brokolicových semínek - vytváří ochrannou okluzivní vrstvu a uhlazuje vlasy.

 Detoxikační tuhý šampón poslouží k mytí vlasů, které jsou zvláště vystaveny nečistotám a náchylné k vypadávání. Obsahuje aktivní uhlí, známé pro své čistící vlastnosti, okysličující bílý jíl, extrakt z lopuchového oleje, který posiluje cibulky, vyhlazující inulin a přírodní esenciální oleje: grapefruit, šalvěj, levandule, pelargónie a pačuli.

Normalizující tuhý šampón je ideální variantou pro lidi se sklonem k mastným vlasům. Tento šampon dodává objem a nadzvedává u kořínků pro dlouhotrvající svěžest. Složení obsahuje rozmarýnový esenciální olej, který je zodpovědný za normalizující a změkčující vlastnosti cetylalkoholu, kakaového a bambuckého másla a také jojobového oleje. Nejvýživnější směs!

Jak si mýt vlasy tuhým šamponem?

  •         Vlasy jemně rozčešte a důkladně namočte teplou vodou.
  •         Navlhčete tuhý šampon, abyste jej trochu změkčili.
  •         Šampon napěňte tak, že jej několikrát protřete nebo jej převalujete v rukou.
  •         Použijte šampon například přímým hlazením pramenů nebo kalíškovou metodou - odlomte malý kousek kostky a vložte ji do malé nádoby s vodou. Zavřete a protřepávejte, dokud nezískáte pěnu, kterou snadno nanesete na vlasy. Nezapomeňte se vyhnout tření tuhého šamponu přímo o pokožku hlavy.
  •         Šampon z vlasů důkladně opláchněte. Voilà!

Jak skladovat tuhý šampon?

Je důležité, aby šampon po každém použití důkladně zaschl. Díky tomu vám bude moci sloužit dlouhou dobu, protože se nerozpustí ve vodě. Pro tento účel se vyplatí vybavit se prodyšným pytlíčkem, např. lněným nebo bavlněným, které lze zavěsit v koupelně, speciální plechovkou (bude se hodit i na dovolené, kempování, prázdninách) nebo mýdlenkou, která bude odvádět vodu nebo od ní oddělovat šampon.

Jaký je rozdíl mezi šamponem a mýdlem na vlasy?

Používání tuhého šamponu se liší od procesu mytí vlasů mýdlem. Přírodní tuhé mýdlo, například naší značky „Cztery Szpaki”, sestává pouze ze zmýdelněných olejů. Neobsahuje žádné další detergenty ani vůně. Receptura našeho mýdla je založena na bambuckém másle, olivovém oleji, kokosovém oleji a ricinovém oleji. Ale vzhledem k tomu, že složení je radikálně odlišné od tuhého šamponu, má mýdlo zásadité pH, které může zpočátku zatěžovat prameny - rituál mytí vlasů mýdlem by měl končit oplachem (např. citronovou šťávou nebo octem), které zneutralizují pH a obnoví rovnováhu vlasů.

Pro zvídavé zveřejňujeme text, ve kterém podrobněji vysvětlujeme proces mytí vlasů mýdlem – Mytí vlasů mýdlem. Udělej to správně”. Příjemnou zábavu při čtení!

Vyplatí se používat tuhý kondicionér?

Třikrát "ano!". Kondicionér:

  •         Usnadňuje rozčesávání, uhlazuje a činí vlasy hebkými. Pravděpodobně jste měli nebo cítili, že vaše vlasy po umytí jsou tak trochu... seno. Nebo jsou nemilosrdně rozčepýřené. Tyto problémy řeší kondicionér. Hledejte přísady jako: rostlinné oleje, aloe vera, másla, D-Panthenol nebo betain.
  •         Vyživuje :) Živiny obsažené v kosmetice pronikají do struktury vlasů, čímž je zvlhčují a jsou náchylnější ke stylingu. Snižuje také riziko třepení a lámání vlasů. Je potěšením projíždět prsty po lesklých pramenech příjemných na dotek.
  •         Je to rychlý a pohodlný způsob, jak zlepšit stav vašich vlasů. Lidé, kteří nemají čas na peeling, masírování vlasů a další pečující kúry, mohou ihned po umytí vlasů použít kondicionér, který vlasy účinně pohladí a zlepší jejich vzhled během několika minut.

Přizpůsobte produkt svému typu vlasů a najděte si svůj oblíbený kondicionér! Pokud vás téma zajímá, navštivte blog a přečtěte si ho: Co dělá vlasový kondicionér a proč se vyplatí používat?”.

Jaký vlasový kondicionér zvolit?

Kondicionér má dodávat vlasům zdraví, proto při rozboru složek věnujte pozornost tomu, zda produkt neobsahuje potenciální dráždivé látky nebo alergeny. Samozřejmě nikdy není zaručeno, že vás daná receptura nepodráždí, ale minimalizace rizika nepříjemné reakce vaší pokožky na vybranou kosmetiku je již velkým krokem k sestavení hodnotného, ​​blahodárného, ​​výživného pečujícího rituálu.

Náš Tuhý vlasový kondicionér obsahuje kakaové máslo a rostlinné extrakty, tedy esenciální oleje z pomeranče, mandarinky a bergamotu. Je vhodný pro jakýkoli typ vlasů. Je to změkčující a zvlhčující formule, takže očekávejte vysokou ochranu proti vnějším faktorům a skvělou hydrataci.

Máme také Regenerující tuhý vlasový kondicionér, který bude ideální pro fanoušky ostré vůně citronového eukalyptu. Vychází mimo jiné z na bázi frakcionovaného kokosového oleje, který dodává vlasům množství vitamínů: B1, B2, B3, B6, C a E. Nezatěžuje je, ale zabraňuje ztrátě vody a dodává pramenům velkolepý lesk.

Jak pečovat o vlasy po umytí?

Šamponování vlasů je základním krokem v péči o vlasy, ale to neznamená, že tento rituál nemůžete obohatit. Pro zdravé, pevné, vyživené vlasy doporučujeme kromě kondicionéru i vlasovou olejovou kúru, například s použitím našeho přírodního séra. V internetovém obchodě najdete hned tři varianty: pro vlasy s nízkou, střední a vysokou porézností. Aplikujte je na suché nebo vlhké vlasy (jak se cítíte pohodlněji). Nejlepší bude, když si přečtete tento článek a zjistíte informace o promašťování vlasů od základů: "Promašťování vlasů od A do Z. Jak si naolejovat vlasy?".

A konečky? To víte, rády se dvojí i trojí – víme to i u nás ve firmě. Ale chceme proti tomu bojovat a pečovat o vlasy. Naše přírodní Regenerační sérum na konečky  s nádhernou vůní citronového eukalyptu Doporučuje se pro posílení vlasové struktury a její obalení ochrannou, vyživující vrstvou.

Na co si dát pozor při výběru kosmetiky pro novorozence?

Péče o novorozence by měla být jednoduchá, přirozená a bezpečná. Přemíra přípravků tomu neprospívá, naopak – může zatěžovat nezralou pleť. Potřebuje krátké ingredience, jemné receptury a ingredience bohaté na živiny. Přírodní kosmetika je rozhodně tou nejlepší volbou, protože všechny tyto podmínky splňuje a reaguje na každou potřebu dětské pokožky. Podívejte se, jakou kosmetiku pro novorozence vybrat a dozvíte se o některých základních produktech, které vám značka „Cztery Szpaki” může doporučit pro každodenní péči o zdraví vašeho miminka.

Klíčové předpoklady kosmetické péče o miminko

Při přípravě na příchod dítěte se rodiče snaží pořídit nejlepší výbavičku, aby jim na začátku společné cesty nic nechybělo. Jedním z důležitých prvků tohoto projektu je nákup té nejlepší kosmetiky pro každodenní péči o citlivou dětskou pokožku. Je známo, že potřeby jemné pokožky malého člověka jsou zcela jiné než potřeby několikaletého nebo dospělého.

 V počáteční fázi vyžaduje pokožka dítěte zvláštní pozornost a péči – péče v této fázi má velký význam pro následné zdraví pokožky či jejích případných onemocnění.

Jak tedy k tomuto tématu přistoupit a co pořídit, aby v dětské kosmetické výbavě nic nechybělo? Pokud se soustředíte na to, abyste na nic nezapomněli, rozhodně to nepřehánějte s množstvím přípravků – jejich přemíra není dobrá. Dermatologové doporučují opatrnost a umírněnost. Novorozené dítě nepotřebuje tucet různých produktů pro různé části těla. V péči o novorozence rozhodně funguje rčení, že méně je více – stačí pár kosmetických přípravků, ale musí být dobré a bezpečné pro pokožku. Až je budete vybírat, snažte se nenechat zmást přemírou pěkných, barevných obalů, z nichž každý slibuje péči o pokožku vašeho miminka jako žádný jiný a nic jiného. Nenechte se ovlivnit oblíbeností jednotlivých značek, doporučením přátel či cenami konkrétních produktů – žádná z těchto podmínek nezaručuje bezpečnost a kvalitu produktu. Pro novorozence je důležitá pouze jedna věc: SLOŽENÍ kosmetiky.

Jaká kosmetika pro novorozence je nejlepší?

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá a krátká: přírodní. Dětská pokožka by neměla být vystavena složkám, jako jsou SLS, SLES, umělá barviva a příchutě, parabeny, silné konzervační látky, silikony nebo látky odvozené z ropy. Mohou být zdrojem podráždění, zarudnutí, alergických reakcí nebo zánětů, zejména proto, že pokožka novorozence je ještě nezralá, tenká a jemná. Vsaďte na přírodní kosmetiku s krátkými bezpečnými složkami – dále v textu vám doporučíme konkrétní přípravky.

Kromě jemných přípravků na mytí tělíčka novorozence a hydrataci pokožky si kupte fyziologický roztok na omývání očí novorozence (vyplatí se také spřátelit se fyziologickým roztokem na čištění nosu a uší), ochranný krém nebo mast proti opruzeninám ( při každé výměně plen by měl být aplikován specifický přípravek proti opruzeninám) a vlhčené ubrousky. Užitečné jsou také sterilní gázové polštářky. K péči o pupík není potřeba žádná speciální příprava.

Přírodní složky - podpora v péči o dětskou pokožku

Chcete se dobře starat o dětskou pokožku? Sáhněte po dobru, které plyne z přírody. Přírodní kosmetika je založena na aktivních složkách pocházejících z rostlinných másel a olejů bohatých na vitamíny, rostlinných extraktech a extraktech a také zklidňujících látkách. To vše znamená, že tento typ přípravků čistí, vyživuje, hydratuje a zklidňuje a posiluje citlivou dětskou pokožku a chrání ji před vnějšími faktory. Přípravky na pokožku kojence a novorozence by měly být přizpůsobeny věku dítěte – ujistěte se, že kosmetika je označena jako kosmetika, kterou lze používat od prvních dnů života. Dobrou volbou jsou i hypoalergenní produkty – mají pečlivě vyvinuté receptury, které jsou šetrné a nezpůsobují alergie. Takové produkty by se však neměly používat nadměrně. Pokud má dítě zdravou pokožku a nepotřebuje speciální péči, bude stačit tradiční jemná kosmetika pro novorozence.

Kosmetika pro novorozence v provedení značky Cztery Szpaki

Prohlížíte si webové stránky, čtete další články, narážíte na různá doporučení a máte pocit, že se v tom všem začínáte ztrácet? Zhluboka se nadechněte a uvolněte se. Jste na místě, kde najdete dobrou kosmetiku pro vaše dítě. Máme několik produktů navržených s ohledem na ty nejmladší. Jsme hrdí na to, že jsou často doporučovány na předporodních kurzech a že o nich od novopečených rodičů slyšíme tolik pěkných slov. Seznamte se s našimi hrdiny, kteří vyživují pokožku a zklidňují podráždění a každý z nich ji účinně hydratuje.

Pečující olejíček Kačenka

V čem koupat novorozeně? Právě v Kačence. Kačenka je pečující olejíček pro jemnou dětskou pokožku, který lze používat od prvního dne života. Ideální jak pro koupání, tak pro masáž těla. Složení je krátké a každá ze čtyř složek (tři z nich jsou rostlinné oleje) dává ze sebe to nejlepší. Základem je slunečnicový olej, který posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky, čímž zabraňuje ztrátě vody z pokožky a chrání ji před znečištěním životního prostředí. Tento olej má protizánětlivé vlastnosti, regeneruje pokožku a zanechává ji jemnou. Olej z meruňkových jader je zodpovědný za rychlou absorpci kosmetiky a nedostatek mastné vrstvy. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a vitamín A, díky čemuž pokožku zklidňuje, vyživuje a vyhlazuje. Olej z pšeničných klíčků působí jako změkčovadlo bohaté na vitamín E. Stará se o správnou úroveň hydratace pokožky, zjemňuje ji a podporuje regeneraci epidermis, což je důležité zejména při případných oděrkách či vysušení. Měsíčkový macerát je zase zodpovědný za posílení přirozeného lipidového pláště pokožky a zanechává pokožku jemnou a hladkou. Tento starlingový pečující olej je uzavřen ve skleněné lahvičce s praktickým rozprašovačem.

Mýdlo Medvídek s lanolínem a Medvídek s veganským lanolínem

Od prvního dne života můžete mít u sebe i Medvídka s lanolínem. Tuhé mýdlo je extrémně univerzální a extrémně jemné, pěna je příjemná a vůně je velmi lehká.

Složení obsahuje kokosový olej, který zajišťuje správnou úroveň hydratace pokožky a zajišťuje její elasticitu, ricinový olej regeneruje pokožku a zklidňuje podráždění a olivový olej, který udržuje optimální úroveň hydratace a činí dětskou pokožku jemnou a hladkou.

Bambucké máslo vytváří přirozenou a účinnou bariéru proti negativnímu působení škodlivých vnějších faktorů, zatímco lanolin získaný z ovčí vlny čistí, promašťuje a chrání.

Po staletí se používá v krémech a mastech. Vytváří na povrchu pokožky lehký film, který chrání pokožku před ztrátou vody. Pokud však nemáte rádi lanolin – máme alternativu.

Je to Medvídek s veganským lanolínem, který se skládá ze směsi bambuckého másla, glycerolových esterů pryskyřice a kalafunové kyseliny a nezmýdelněné frakce olivového oleje.

Přírodní tekuté mýdlo Bombelek

Bojíte se, že vám dojdou ruce, abyste dítě ve vaně zároveň podepřeli a ještě drželi tuhé mýdlo Medvídek ve svých rukou? Existuje způsob, jak to vyřešit: tekuté mýdlo v lahvičce (samozřejmě skleněné, protože méně odpadu je jednou z našich hlavních hodnot) s účinnou pumpičkou. Bombelek lze aplikovat na pleť od prvního dne života a výzkumy, které ochotně podstoupil, potvrzují, že v péči o citlivou pleť bude fungovat perfektně. Vydrží dlouho, protože - na rozdíl od mnoha drogérkových produktů - jde o bohaté a účinné složení složek cenných pro dětskou pokožku. Mýdlový základ, skládající se z mj. z glycerinu, kokosového oleje, olivového oleje a cokamidopropylbetainu (který vzniká z mastných kyselin z cukrové řepy a kokosu), vyživuje pokožku a chrání ji před vysušováním. Pokožka je čistá a jemná na dotek. Přidali jsme panthenol, který také zajišťuje optimální hydrataci a zklidňuje pokožku. Výtažek z květu měsíčku lékařského a výtažek z oleje z listů jitrocele zklidňují, hojí, chrání a regenerují pokožku. Třešničkou na Bombelku je vůně. Vyzkoušeli jsme jednoznačnou kombinaci levandule a zahradního kopru. Toto éterické duo vyústilo v bylinkovo-květinové aroma. Je lehký a uvolňující, uklidňuje a pomáhá usnout. Pro miminka je zcela bezpečný. Dobrou zprávou je, že mýdlo můžete použít i jako šampon na vlasy.

Hypoalergenní tekuté mýdlo

Pokud je vám však blíže tekuté mýdlo bez éterických olejů a k tomu potřebujete produkt, který prošel dermatologickými testy na nealergenní vlastnosti a snižuje riziko podráždění na minimum –hypoalergenní tekuté mýdlo se vám klaní. Jedná se o další ze schopných tekutých mycích prostředků. Je velmi účinné, rychle pění a snadno se oplachuje. Poradí si s výzvami, které představuje velmi citlivá pleť na kosmetiku. Jeho složení je přírodním kvintetem látek, které čistí a pečují o pokožku, což zajišťuje její jemnost, hydrataci a hladkost. Pokud vaše dítě nemá sklony k alergiím, ale bojujete s dočasnými kožními problémy – bude to také dobrá volba.

Bambucké máslo

Čisté bambucké máslo je oblíbené, ale zatím se netěší takové oblibě a uznání, jaké by si zasloužilo. Přitom je to úžasná surovina, která má spoustu využití a je schopná nahradit většinu kosmetiky. Pokud vás jeho možnosti zajímají, podívejte se na článek o využití bambuckého másla na obličej a tělo. Shea je zcela přírodní a hypoalergenní, můžete jej bez obav používat od prvního dne života vašeho dítěte. Je to produkt s vynikajícími hydratačními, promašťujícími a změkčujícími vlastnostmi. Můžete ho použít jako ochranný krém pod plenu a natřít na případné oděrky v tříslech - je to kouzelník na zklidnění podráždění a odřenin, pomáhá i při opruzeninách. Bambucké máslo se bude hodit na promaštění obličeje miminka, ochrání jej před chladem, větrem a sluncem (pak působí jako lehký hydratační krém). Přípravek má kompaktní konzistenci, takže aby se hustá kosmetika nevtírala do jemné pokožky tělíčka miminka a usnadňovala život sobě i jemu, je nejlepší přidat do koupele trochu rozpuštěného másla. Udělá svou skvělou práci a bez námahy!

Těchto pár základních kosmetických přípravků umožňuje komplexní péči o novorozence. Je také vhodnou kosmetikou pro miminka. Podle některých doporučení se vyplatí sáhnout po produktech s příslušnými certifikáty Dětského zdravotního ústavu, Ústavu matky a dítěte nebo Národního hygienického ústavu. Zde je ale situace podobná jako u certifikátů pro bioprodukty – existuje mnoho přípravků, které nemají příslušné razítko na obalu, ale jsou bio a mohou mít dokonce lepší složení než ty s příslušným označením (podrobněji jsme o tom psali v článku o certifikátech pro přírodní a bio kosmetiku). Ne všechna pozoruhodná kosmetika pro kojence a novorozence má schválení konkrétních institucí, ale jejich složení a pověst výrobce hovoří dostatečně silně ve prospěch těchto přírodních přípravků. Jejich použití umožňuje pečovat o jemné tělíčko tím nejlepším možným způsobem. Správnost této cesty je vidět na dětské pokožce, která je dobře upravená, zvlhčená a vyživená.

Nerafinované bambucké máslo v kosmetice - vlastnosti a použití

Bambucké máslo je vynikající surovina a neocenitelná kosmetika v každodenní péči. Lze jej použít na obličej, vlasy i tělo a nahradí minimálně několik různých přípravků. Je bohaté na živiny, které ochotně sdílí s pokožkou a vlasovými prameny, které potřebují podporu. Funguje dobře pro všechny typy pleti a lze jej používat v péči o tělo od prvních dnů života. Dokonalý, univerzální a všestranný kosmetický přípravek neexistuje? Shea dokazuje, že existuje.

Čisté bambucké máslo – odkud pochází a jak se získává?

Stejnojmenná surovina je také někdy označována jako galam. Získává se z bambuckého stromu (také známého jako Shea Parka), který roste ve střední a západní Africe. Vyskytuje se v savaně, roste divoce a obyvatelé jej považují za posvátný. Máslovník je velmi vzácný strom - odolává organizovaným šlechtitelským a plantážním iniciativám, proto je chráněn a ošetřován s velkou péčí. Může se dožít až 300 let a ve věku 15-30 let rodí první plody, které vypadají jako velké, žlutozelené bobule. Bambucké máslo se získává ze semínek v nich ukrytých.

Vlastnosti bambuckého másla

Bambucké máslo je díky svému bohatému složení účinným a víceúčelovým produktem. Skládá se převážně z nasycené kyseliny stearové, dalších mastných kyselin: palmitové, olejové a linolové, dále alantoinu a vitamínů A, E a F. Shea je přírodní a hypoalergenní, takže nedráždí, nezpůsobuje alergické reakce a může být používáno kýmkoliv. Jeho předností s úspěchem využívají mj. těhotné ženy a děti, včetně těch nejmenších (máslo lze bez obav aplikovat na jemnou pokožku kojenců a dokonce i novorozenců). Jaký výčet předností vás přinutí nepřecházet kolem bambuckého másla lhostejně, ale koupit si balení této kosmetiky co nejdříve a začít jej používat?

Bambucké máslo – vlastnosti:

  • intenzivně hydratuje pokožku celého těla a zabraňuje ztrátě vody
  • silně vyživuje pokožku a promašťuje ji zdravým, příjemným způsobem
  • jako přírodní antioxidant oddaluje proces stárnutí a působí proti vráskám
  • má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti
  • pomáhá regulovat práci mazových žláz
  • zlepšuje pružnost pokožky a zpevňuje pokožku
  • zklidňuje podráždění a záněty, podporuje hojení ran
  • je přírodní opalovací krém
  • stimuluje tvorbu kolagenu
  • vyrovnává tón pleti
  • pomáhá při spálení sluncem, bodnutí hmyzem, lehkých omrzlinách, drobných řezných ranách a odřeninách; urychluje hojení oparů a vyrážek, je lékem na popraskané rty a svědění
  • posiluje vlasové cibulky, chrání vlasy před poškozením, regeneruje konečky vlasů

 

Při hledání bambuckého másla narazíte na jeho rafinované i nerafinované verze – rozhodně vsaďte na tu druhou. Rafinované bambucké máslo je bez barvy a vůně a při zpracování je zbaveno mnoha cenných látek, čímž je slabší a nemusí splnit očekávání a naděje s tím spojené. Nerafinovaná varianta si zachovává svou plnou výživnou sílu, díky které dodá vaší pokožce a vlasům všechny cenné ingredience.

Bambucké máslo je dychtivě používáno výrobci kosmetiky v různých produktech péče o pleť a vlasy. Také je milujeme. Máme velký respekt a uznání pro jeho jedinečné schopnosti. Z tohoto důvodu je bambucké máslo přítomno v peelingu, mýdlech, koupelových polokoulích, šamponech, pěnách a deodorantech. Ale kromě toho, že bambucké máslo je důležitou složkou různých produktů, objevuje se i sólově a v této roli září, jak se na kosmetickou hvězdu sluší a patří. Dnes vás chceme povzbudit, abyste navýšili obsah své kosmetické taštičky o čisté bambucké máslo a plně využili jeho výhod.

Komplexní péče s bambuckým máslem

V době, kdy jsou regály obchodů plné tisíců kosmetiky balených v barevných obalech a mnoho výrobců tvrdí, že téměř každá část těla potřebuje samostatnou přípravu, je těžké uvěřit, že jeden produkt je schopen uspokojit potřeby obličeje, těla a vlasů. Kromě toho se postará o obočí, rty, nehty, pomůže při popáleninách, kousnutí, striích a opruzeninách. Na první pohled může bambucké máslo působit nenápadně, ale bezesporu jde o opravdový skvost.

Bambucké máslo na obličej

Bambucké máslo je vhodné pro všechny typy pleti, včetně suché pleti. Pro normální, suchou a citlivou pleť můžete máslo použít jako hydratační krém na obličej. Zklidňuje suchou pokožku, stimuluje tvorbu kolagenu a oddaluje stárnutí. Je to také dobrý základ pod make-up. Pokud máte mastnou, aknózní nebo smíšenou pleť – aplikujte máslo lokálně na skvrny a místa, kde je pokožka podrážděná a zarudlá, abyste využili jeho antibakteriálních vlastností.

Kosmetika funguje dobře jako oční krém: dělá pokožku pružnější, redukuje tmavé kruhy a váčky a redukuje mimické vrásky. Když jsou vaše rty náchylné k popraskání a jsou citlivé na náročné povětrnostní podmínky a střídání teplot, namažte si rty bambuckým máslem – pomůže to s popraskanými rty a vystouplou kůžičkou. Na jednu stranu zajistí rtům účinnou regeneraci, na stranu druhou jim poskytne solidní ochranu. K výčtu možných použití shea na obličej přidáváme návrh na jeho aplikaci na obočí a řasy. Díky máslu zahustíte řasy a zpevníte obočí a také zkrotíte nepoddajné chloupky na obloucích obočí.

Bambucké máslo na tělo

Jak používat bambucké máslo v rámci péče o tělo? První nápad není nijak zvlášť překvapivý: použijte jej jako pleťovou vodu nebo jiný tělový olej. Posílí hydrolipidový plášť, zlepší prokrvení a zregeneruje vaši pokožku, a pokud máte celulitidu nebo strie - bambucké máslo sníží jejich viditelnost a zlepší napětí pokožky. Budoucí maminky jej užívají k zabránění vzniku posledně jmenovaných (strií). Pokud potřebujete denní dávku hydratace, ale nechcete si kosmetiku vtírat do pokožky – přidejte si do koupele trochu bambuckého másla. Pravidelně si přípravek vtírejte do rukou, nohou, loktů a kolen, protože tyto části těla hluboce hydratuje a vyhlazuje zrohovatělou epidermis. Může být také užitečné pro výživu nehtů a kůžičky.

Máte chuť na masáž, ale právě vám došel olej nebo balzám? Žádný problém! Rozpusťte malé množství bambuckého másla (dejte pozor, aby se máslo nepřehřálo), přidejte pár kapek esenciálního oleje a masírujte. Na jaře a na podzim, kdy je sluníčko ještě dost plaché a UV záření spíše mírné, bude bambucké máslo působit jako přírodní SPF s nízkým faktorem. V létě však dobře poslouží ke zklidnění podráždění po příliš dlouhém a intenzivním opalování. Pokud je vaše pokožka po depilaci nebo holení podrážděná, použijte bambucké máslo. Poštípali vás komáři a svědí vás kůže? Použijte shea. Teče vám z nosu a váš nos trpí neustálým utíráním? Použijte shea. Tato kosmetika je oporou v mnoha situacích a okamžicích a péče o tělo s ní v hlavní roli je mnohem bohatší a efektivnější.

Bambucké máslo na vlasy

Bambucké máslo není nic jiného než olej s tuhou konzistencí, proto se skvěle hodí na promaštění vlasů. Za zmínku stojí, že po něm mohou sáhnout majitelky vlasů s nízkou a střední pórovitostí, ale v případě vlasů s vysokou pórovitostí to s největší pravděpodobností nepůjde. Bambucké máslo funguje efektivně jako výživná maska ​​na vlasy – máslo můžete nanášet čtvrt hodiny, hodinu i celou noc. Pokud máte pokožku hlavy suchou, podrážděnou nebo trpíte lupy, aplikujte přípravek i na pokožku. Když máte jen pár minut a chcete podpořit suché prameny - naneste bambucké máslo do vlasů od výšky uší ke konečkům a nechte chvíli působit jako kondicionér, poté prameny důkladně umyjte šamponem. Kosmetický výrobek dobře chrání konečky, pro tento účel se po ní vyplatí sáhnout zejména v létě při opalování a koupání ve slané vodě. Ochrání vlasy před náročnými vnějšími faktory a dodá jim příjemnou hebkost.

Přírodní bambucké máslo z mýdlárny „Cztery Szpaki”

Máte chuť vyzkoušet bambucké máslo? Chcete je mít doma po ruce a brát je na cesty? V našem sortimentu naleznete kvalitní nerafinované bambucké máslo. Má ty správné vlastnosti, výživné látky naplní kosmetiku až po samý okraj obalu, a když už jsme u toho balení - Shea jsme uzavřeli do praktické, šikovné dózy. Je odolná proti poškození (to je důležitá věc při cestování) a jakmile spotřebujete obsah, můžete plechovku použít mnoha různými způsoby, například uložit do ní tuhý šampon nebo si vzít mýdlo na dovolenou.

Než se toto specifické bambucké máslo, získané metodou za studena, objevilo na pultech našich obchodů, otestovali jsme surovinu od desítek distributorů. Vybrali jsme máslo, které jsme považovali za nejlepší. Vaše hlasy a názory potvrzují, že to byla dobrá volba. Přírodní kosmetika má jemnou vůni, snadno se vstřebává, nezanechává mastnou vrstvu a dává ze sebe to nejlepší při každém použití.

Bambucké máslo je vedle kokosového oleje a kakaového másla jednou ze tří složek Super Blend – našeho bohatého „lubrikantu“ na tělo. Všichni hrdinové tohoto produktu se zde objevují v nerafinované verzi a jako trio jsou bohatým zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Máslo nanesené na pokožku vás zahalí do tónů kokosu a kakaa. Přírodní vůně je nevtíravá a decentní a zároveň slouží smyslům k velmi příjemnému zážitku. Super Blend by se měl používat střídavě s bambuckým máslem, aby se plně využil pečující potenciál obou kosmetických přípravků.

36_cz.jpg