Zpět na články

Afrodiziaka v kosmetice – zamilujte si tyto produkty

O afrodiziakách v jídle se toho hodně mluví, ale co kosmetika? Mohou určité přísady stimulovat smysly a pomoci nám v někom zažehnout vášeň? Zjistěte, jaká afrodiziaka v kosmetice na nás mohou působit a jak přirozeně zvýšit libido. Doporučujeme osvědčená afrodiziaka v kosmetice a řekneme si o konkrétních produktech z naší Mýdlárny.

Co je to afrodiziakum? Přírodní afrodiziaka

Afrodiziaka byla známá a ochotně používaná mezi muži i ženami již ve starověkém Řecku a starověkém Římě. Jejich jméno pochází ze jména bohyně krásy, chtíče a plodnosti, tedy Afrodity. Pravidelné užívání afrodiziak (zejména v kosmetice) může ovlivnit nejen váš vzhled, ale také vyvolat touhu a zlepšit sexuální prožitek. Mezi afrodiziaka patří látky, které primárně zlepšují náladu a pohodu. Jejich užívání/konzumace stimuluje krevní oběh, ovlivňuje snížení stresu a pocit relaxace a tím i sexuální touhu a sexuální výkonnost. Někdy afrodiziaka také zvyšují potenci a libido, mají pozitivní vliv na sexuální vjemy. Sluší se zdůraznit, že na ženy mají vliv trochu jiná afrodiziaka než na muže.

Mezi přírodní afrodiziaka patří různé potraviny (čokoláda, chřest, ananas, mořské plody), koření (libeček, muškátový oříšek), bylinky, rostliny (ženšen, zázvor), nápoje (červené víno, horká čokoláda). V kosmetice se používají afrodiziaka jako vůně a éterické oleje – ty nám na jedné straně dodávají úlevu, na straně druhé zapalují smysly. Mezi esenciální oleje se silnými afrodiziakálními účinky patří jasmín, levandule, šalvěj, rozmarýn, pelargónie, vetiver, hřebíček, bergamot, pačuli, neroli, růžové dřevo, santalové dřevo, ylang-ylang, skořice, fenykl, zázvor. Jak fungují přírodní afrodiziaka? Jsou to prý přírodní stimulanty. I malé množství těchto olejů zlepšuje průtok krve, zlepšuje náladu a má pozitivní vliv na sexuální touhu.

Proč se vyplatí používat kosmetiku, která obsahuje afrodiziaka? Protože pečujeme o svou pleť, náladu a sex zároveň. Muži jsou vizuální tvorové, ženy více dbají na hmat. Rozzářená pleť a jemná a hladká pokožka budou jistě plusem v mužsko-ženském kontaktu, stejně jako vnitřní klid, pohoda a relaxace.

Přírodní afrodiziaka v řadě kosmetiky Láska

Naše řada kosmetiky Láska je plná afrodiziak. Pokud hledáte dárek pro milovanou osobu (včetně sebe!), kosmetika Láska bude skvělou volbou. Produkty, které pomáhají relaxovat, jsou přírodní tekuté mýdlo a masážní produkty: olej, pleťová voda a svíčka. Kosmetika je ideální pro přípravu relaxační masáže nebo aromatické koupele (nebo sprchy - verze pro lidi, kteří nemají moc času nebo nemají vanu). Víme, že každý z nás je jiný a někdy jedno afrodiziakum nestačí, proto kosmetika Láska obsahuje různé látky, které probudí smysly a ovlivní naši dobrou náladu.

Série kombinuje použití esenciálního oleje z pačuli, ylang-ylang a grapefruitu. Esenciální olej pačuli má zklidňující účinek na pokožku a snižuje záněty při kožních problémech, jako jsou ekzémy a akné. Jeho intenzivní, exotická a zemitá vůně je některými lidmi považována za žádoucí. Toto aroma může působit na smysly a vyvolat pozitivní emoce a stimulovat romantické nálady. Tímto způsobem může pomoci zvýšit touhu nebo usnadnit relaxaci a vytvořit intimní atmosféru.

Kromě toho se olej z pačuli často používá v aromaterapii pro své relaxační a uklidňující vlastnosti. Může pomoci snížit stres a napětí, což může přispět ke zlepšení nálady a větší připravenosti na intimitu.

Olej ylang-ylang zase snižuje stres, pozitivně působí na nervový systém a uvolňuje. Jeho vůně je často popisována jako sladká, exotická a smyslná. Dokáže vyvolat pozitivní emoce, uvolnit a stimulovat smysly a jeho vůně může být spojena s romantickými a intimními situacemi. V aromaterapii se ylang-ylangový olej často používá ke zmírnění stresu, snížení napětí a zlepšení nálady. Působí jako afrodiziakum, stimuluje smysly a pomáhá navodit atmosféru napomáhající romantickým chvilkám.

Grapefruitový esenciální olej je často spojován s energizující a radostnou náladou. Právě ovocné vůně přispívají ke zlepšení pohody a nálady, což je pro intimitu důležité. Vůně grapefruitu také dokáže povzbudit smysly a vzbudit zájem, tím navodit příjemné pocity a stimulovat čich, který následně ovlivňuje sexuální touhu. Grapefruit je často považován za osvěžující ovoce a jeho vůně je spojována se svěžestí a čistotou. Takový dojem přispívá k pocitu přitažlivosti a pohodlí v romantickém kontextu.

Masáž, která stimuluje smysly

Kromě romantických ingrediencí v našich produktech série Láska je masáž sama o sobě považována za afrodiziakum, protože má potenciál stimulovat smysly, zvýšit intimitu a zlepšit sexuální zážitek. Zde je několik důvodů, proč je masáž často považována za afrodiziakum:

- Relaxace a snížení stresu: Masáž může přispět k hluboké relaxaci a snížení stresu. Navozováním pocitu blaženosti a uvolnění pomáhají masáže uvolnit se jak fyzicky, tak emocionálně, což podporuje intimitu a větší potěšení při sexuální aktivitě.

- Zvýšení krevního oběhu: masáž stimuluje krevní oběh, což má vliv na zvýšení krevního oběhu v erotogenních oblastech. Zlepšený krevní oběh může zvýšit pocit a zlepšit sexuální zážitek.

- Stimulace smyslů: dotek během masáže může být extrémně stimulující pro smysly. Jemné hlazení a masírování pokožky navozují příjemné pocity, posilují intimitu a probouzejí sexuální touhu.

- Budování citového pouta: Masáž je akt blízkosti a péče, který buduje citové pouto mezi partnery. Vzájemným dotykem a péčí o blaho toho druhého proto masáže pomáhají budovat větší intimitu a důvěru ve vztahu.

Stojí za zmínku, že masáže jsou velmi individuální a jejich účinky se budou u různých lidí lišit. Je důležité komunikovat s partnerem, abyste si stanovili preference, hranice a zajistili, že masáže jsou pohodlné a příjemné pro obě strany.

Afrodiziaka v kosmetice – voňavá levandule

Jedním z neméně úžasných afrodiziak, jak vizuálně, tak i aromaticky, je levandule. Má výraznou vůni, která je popisována jako jemně květinová, svěží a bylinná. Tato vůně může být pro mnoho lidí příjemná a uvolňující.

V případě afrodiziak je klíčové vytvořit tu správnou atmosféru a náladu, které podporují intimitu. Levandulový olej k tomu přispívá tím, že vytváří relaxační a uklidňující atmosféru, která zase pomáhá snižovat stres a napětí. Může také pomoci zklidnit mysl a uvolnit tělo, což je důležité pro větší intimitu.

Navíc uklidňující účinek levandulového oleje může pomoci snížit napětí a úzkost, což je prospěšné pro zlepšení kvality vašeho sexuálního života. Lepší duševní a emocionální pohoda vede k větší otevřenosti a větší připravenosti na intimitu.

V každodenní péči proto dobře poslouží levandulový hydrolát nebo slané levandulové mýdlo. Hydrolát se doporučuje pro péči o obličej jako tonikum používané ráno a večer nebo jako osvěžující mlha i několikrát denně (zejména uklidňující v horkém počasí!). Mýdlo bude fungovat při každodenní péči nejen o ruce, ale i o celé tělo.

Aromatický rozmarýn

Dalším oblíbeným afrodiziakem je rozmarýn. V nabídce značky Cztery Szpaki najdete kosmetiku kombinující tóny rozmarýnu a citrusů. Za zmínku stojí, že citrusové vůně nejsou afrodiziaka, ale silně působí na smysly. Vůně pomeranče, citronu nebo grapefruitu dodávají energii a stimulují akci (v různé míře). Z rozmarýnu si můžete vybrat mýdlo Pomeranč a Rozmarýn s proužkem větviček rozmarýnu, cukrový peeling Rozmarýn a Mandarinka nebo polokouli do koupele Citron a Rozmarýn.

Vůně rozmarýnu je svěží, bylinná a povzbuzující. Někteří lidé mohou zaznamenat pozitivní účinek na smysly a stimulaci, což může ovlivnit sexuální touhu. Rozmarýn je někdy popisován jako povzbuzující a energizující rostlina, která zvyšuje energii a zlepšuje náladu. To zase může ovlivnit sexuální aktivitu. Esenciální olej z rozmarýnu je také známý pro své relaxační a uklidňující vlastnosti. Pokud jsou stres a napětí překážkou v sexuální sféře, relaxační účinek rozmarýnu rozhodně pomáhá tyto faktory snížit a zlepšit sexuální prožitek.

Neroli olej pro romantické rande

Neroli olej je cenný esenciální olej extrahovaný z květů hořkého pomeranče. Jedním z hlavních důvodů, proč je často spojován s romantikou, je jeho květinové, sladké a zároveň jemné aroma. Mimořádně příjemné a uklidňující pro smysly. Když vdechneme vůni neroli, může vyvolat pozitivní emoce a vzbudit romantické pocity. Je to vůně, která dokáže povzbudit romantické smysly a uvést nás do jedinečné atmosféry. V souvislosti s romantickými chvilkami s partnerem může neroli olej také pomoci vybudovat citové pouto, neboť vůně neroli je spojena s pocity lásky, péče a něhy. Na masáž nebo koupel doporučujeme náš Super lehký olej Neroli & Mandarinka.